Csoportvezetőknek

A Sóvár tervezésekor és az üzemeltetés során is törekszünk arra, hogy mind a résztvevőknek, mind a csoportvezetőknek kényelmes, biztonságos, kiszámítható szolgáltatást nyújtsunk. Ennek elősegítésére alább olvasható néhány kérés, tanács.

 

Tisztelt Csoportvezető, Kedves Vendégünk!

 

A KIE munkatársai és magam nevében is nagyon köszönöm, hogy a Sóvárat választottad a fiataloknak szóló programod helyszínéül.

Folyamatosan szeretnénk a tőlünk megszokott módon segíteni a munkádat, és megfelelő színvonalú szolgálatatást nyújtani.

Néhány szolgáltatásunkra, eszközünkre, valamint veszélyforrásra és szabályra szeretnénk felhívni a figyelmet:

 

Érkezés, szállás elosztása – Az előzetes egyeztetések szerinti időpontban várjuk a csoportot. A házat a csoport vezetőjének adjuk át, aki a szobabeosztást is végzi. Így a vezető előtt érkezőknek a konferencia teremben biztosítunk várakozási lehetőséget.

Étkezések – Az étkezések általános időpontja: 8.30, 12.30, 18.30, melyektől általánosságban, és egyedileg is el lehet térni az intézményvezetővel történt egyeztetés után. Lehetőség van úticsomag készítésére, illetve extra étkezésekre is. A vegetáriánusok és allergiások igényeit figyelembe vesszük, és csak az önként választott vegetáriánusok esetén számolunk fel felárat.

Épület zárása – Balatongyörök közbiztonsága ugyan kiemelkedően jó, ennek ellenére fokozottan figyeljünk értékeinkre. Az épülethez, szobákhoz igény szerinti számban adunk kulcsot, de eddigi tapasztalat szerint 1-2 elegendő csoportonként. Az épület bejárati ajtaját szoktuk zárni, de a kaput éjszakára is kérjük nyitva hagyni a hajnali szállítások miatt. Viszont a kapun levő retesz visszahúzását kérjük folyamatosan.

Parkolás – Az udvaron megfelelő számú parkolóhely van. A tolatáskor fokozott figyelmet kérünk, mert kicsi a hely, rosszul belátható és a gyerekek folyamatos mozgásban vannak.

WiFi – A konferencia teremben és a környékén, valamint a kisházban van elérhető WiFi. A jelszavakat a vezetőnek adjuk meg, aki belátása szerint teszi nyilvánossá.

TV-Csak az alapadók foghatóak rajta!

Kivetítő – A berendezések bekötése a szekrényben levő táblán található. A kivetítőhöz van távirányító, azzal lehet bekapcsolni. A főkapcsolója a színpadnál a kapcsolótáblán található, melyet használat után kérünk lekapcsolni.

Szunyogháló – most már minden helységben van szunyoghálóval védett ablak, így ezeket kérjük használni a szellőztetéskor. Az 1-4-es szobákban a tetőablakokon található a lehúzós szunyogháló. A 7-es és 8-as szobákban pedig az ablakokat használjuk szellőztetésre, a teraszajtókat tartsuk csukva. A konferencia teremben a felső bukóablakokra, valamint a hátsó ablakra szereltünk szunyoghálót.

Játékok, pokrócok, labdák – A vendégtérben, és az udvaron levő játékok szabadon használhatóak. Kérjük, hogy a labdák, tollasütők, pokrócok éjszakára kerüljenek vissza a helyükre. Valamint kérjük a labdák rendeltetésszerű használatát (röp, kosár, foci). Igény szerint levihetők a strandra az eszközök, de ez esetben gyakoribb az elvesztés.

Tetőre mászás, ablakon kimászás – Ezekre az opciókra nincs szükség :-), mert az épületen van elég ajtó! Ezért kérjük a csoportvezetőket legyenek partnerek az ilyetén közlekedések meggátolásában!

Dohányzás – Az egész Sóvár területén csak egy helyen szabad dohányozni, ezt kérjük betartani.

Csendrendelet – 22.00 után már tornácon, erkélyen ne hangoskodjunk, program inkább az épületen belül legyen, vagy a strandon.

Udvari világítás – Az udvar, játszótér és az első tornác megvilágítása automatikus, mely 23-órakor kapcsol le.

Tűzriadó – Amennyiben a sziréna megszólal kérjük, hogy MÉRLEGELÉS NÉLKÜL, A LEGRÖVIDEBB idő alatt hagyja el mindenki az épületet. A sziréna GSM átjelzéssel is ellátott, de amennyiben perceken belül nem jelenne meg a személyzet egyetlen tagja sem, kérjük tegyék meg az elvárható legfontosabb biztonsági lépéseket:

győződjenek meg a teljes személyi kiürítésről

az épületet körbejárva szemrevételezéssel, és szaglással mérjék fel az esetleges tűzesemény, helyét és méretét

amennyiben valós tűz- vagy káreset van értesítsék a tűzoltóságot a  112-es telefonszámon

saját biztonságukra kiemelten ügyelve kezdjék meg a tűz oltását a szintenként elhelyezett tűzoltókészülékekkel

értesítsék Marton Tamást a 20/327 23 82-es telefonszámon

Károkozás – Az önhibából okozott károkat, így az eszközök eltűnését, meghibásodását is meg kell téríteni, mindkét fél részére elfogadható, és megnyugtató mértékben.

Talált tárgyak – Kisebb hygiénés eszközöket (fogkefe, eldobható borotva, tusfürdő, élelmiszer) nem őrzünk meg. Ruházatról, egyéb eszközöket három hónapig tároljuk, és addig kérésre visszajuttatjuk. Amennyiben beazonosítható, hogy mely csoport hagyta itt, úgy értesítést küldünk a csoport vezetőjének.

Forró váltás – előfordul, hogy aznap távozik, illetve érkezik a két csoport. Ez esetben is igyekszünk rugalmasak lenni, de emellett a maximális rendben és tisztaságban szeretnénk átadni a házat az érkezőknek. Az ilyenkor elkerülhetetlen kellemetlenségek miatt előre is kérjük a megértést, türelmet.

Önkéntesek – A nyári szezon alatt folyamatosan önkéntes fiatalok segítik a Sóvár működését. Igyekszünk nekik sok szabadidőt biztosítani, így megköszönjük, ha a programokat nem terhelve alkalmanként be tudnának kapcsolódni a csoportok életébe, fiatalokkal tudnának ismerkedni.

 

Bármi kérdés, kérés, észrevétel felmerül kérjük, keressék bizalommal a Sóvár munkatársait!

© Sóvár 2017
Az adatok kereskedelmi célra nem használhatók. Minden jog fenntartva.