Megközelítés

Gépkocsival

Budapestről az M7-es autópályán érdemes jönni Balatonkeresztúrig, majd onnan Keszthely irányába kell haladni. Keszthely előtt már Balatonfüred és Balatongyörök lesz kijelezve a 71 es számú főúton, amin Vonyarcvashegyet elhagyva a körforgalomnál kell jobbra lekanyarodni. Itt a község főutcáján (Kossuth u.) a templomig kell lemenni, és ott balra kanyarodni, majd 250m-re jobbra lesz a Sóvár.

Sopron irányából a 84. sz. út, illetve Balatonfüred felől a 71-es út Balatonedericsnél találkozik, innen Keszthely irányába haladva a 95-ös km után körforgalomnál kell lekanyarodni. Itt a község főutcáján (Kossuth u.) a templomig kell lemenni, és ott balra kanyarodni, majd 250m-re jobbra lesz a Sóvár.

Vasúttal

Balatongyörök mind az északi, mind a déli parton 200 km-re van Budapesttől, így választhatjuk a tapolcai, vagy a keszthelyi átszállást. Általában 3,5 óra körüli az út, viszont a Sóvár csak 150 m-re van a megállótól a felüljáró irányába haladva.

Busszal

Budapest-Népligetről indulnak a buszok. Menetidejük kb. 3,5 óra. „Balatongyörök bekötő út” megállónál kell leszállni. A körforgalomtól a Kossuth utcán kell lefelé gyalogolni, majd a boltnál balra a Csont Ferenc utcán, egészen az első kereszteződésig kell haladni, és ott jobbra lefelé még kb. 200 méter. Összesen 15 perc séta a Sóvár.

Kerékpárral

A Balaton-parti kerékpárúton mindkét irányból kényelmesen megközelíthető Balatongyörök. Hajókikötőnél kell a falu irányába elkanyarodni, keresztül a vasúti átjárón, a templomnál jobbra, és onnan 250m-re jobbra lesz a Sóvár.

Repülővel

Balatongyöröktől 25 km-re Sármelléken található nemzetközi repülőtér, ahova Európa több városából rendszeres járat érkezik. Olcsóbb jegyárral lehet Bécsbe, vagy Budapestre érkezni, amely repterek azonos távolságra vannak a Sóvártól.

© Sóvár 2017
Az adatok kereskedelmi célra nem használhatók. Minden jog fenntartva.